Kidspalace

buitenschoolse opvangOp Kidspalace willen wij graag dat kinderen de buitenschoolse opvang als vrije tijd ervaren. Na een drukke schooldag hebben kinderen behoefte aan ontspanning. Even alle indrukken verwerken om daarna rustig naar huis te gaan.

Op school komt er veel op kinderen af.  Bij ons op de buitenschoolse opvang krijgen ze daarom alle ruimte om op adem te komen. Gezellig samen wat drinken en vertellen over hoe de dag is geweest. Onze pedagogisch medewerkers luisteren graag naar alle avonturen. Daarna kunnen de kinderen zelf kiezen aan welke activiteiten ze willen meedoen. Een spelletje spelen? Even naar buiten met de andere kinderen? Meedoen aan een activiteit? Alles is mogelijk. En ben je te moe? Dan lees je toch lekker een boek of doe je even helemaal niets. Bij ons is overal ruimte voor. Ook voor de kinderen die zich een tijdje terug willen trekken en een momentje uit de drukte willen zijn.

Aanbod

Op onze ruime BSO bieden wij een compleet pakket aan inclusief voorschoolse- tussenschoolse- en naschoolse opvang.

Voorschoolse opvang

Uniek bij de Kidspalace BSO is het uitgebreide ontbijt wat elke ochtend voor de kinderen klaarstaat om 7.00 uur. Wij eten gezellig met de kinderen een boterham in de ochtend en brengen ze daarna naar school. Dit scheelt u als ouder een hoop tijd en stress.

Naschoolse opvang

Na een schooldag hebben de kinderen behoefte aan gezelligheid en ontspanning. Op onze buitenschoolse opvang doen we er alles aan om kinderen het thuisgevoel te geven. Dus geen verplichte activiteiten, maar wel veel mogelijkheden.

De groepen

Bij de Kidspalace BSO bieden wij opvang in drie groepen;

  • De instroomgroep 4 – 5 jaar
  • De kleutergroep 5 – 7 jaar
  • De oudere groep 7 – 12 jaar

Onze grote groepsruimten worden verdeeld in verschillende hoeken waar de kinderen ongestoord kunnen spelen. Het buiten spelen vormt een belangrijk onderdeel van de dag.
De Kidspalace BSO beschikt over een deels overkapte grote tuin waar de kinderen naar hartenlust kunnen spelen!

En natuurlijk is er ook ruimte om even niets te doen, zo is er een hoek met grote zitzak en boeken.
We hebben themahoeken als: een huishoek, barbiehoek en een lego/bouwhoek.
In de oudste groep staat een groot stapelbed waar zowel boven als onder de kinderen lekker kunnen liggen/zitten.
Aan tafel kan er naar hartenlust worden geknutseld en worden spelletjes gedaan.
Een film kijken behoort ook tot de mogelijkheden, maar uiteraard wel met mate en zeker niet elke dag van de week. Wij vinden het belangrijk de kinderen te stimuleren tot spel.

Kidspalace werkt enkel met gekwalificeerde medewerkers binnen een vast team.
Alle pedagogisch medewerkers hebben een verklaring van goed gedrag overlegd voordat hun dienstverband begint.