kinderopvangHet kinderdagverblijf is een unieke plek waar kinderen voordat ze naar school gaan al heel veel leren. Op ons kinderdagverblijf draait alles om het kind. Kinderen ontwikkelen zich in hun eigen tempo en op een eigen wijze. Ieder kind is uniek. Kinderen van alle leeftijden leren door te spelen. Bij Kidspalace krijgen ze daar volop ruimte voor. Tijdens de dagelijkse activiteiten zoals voorlezen, samen eten, buiten spelen, en lekker vrij spelen. Bij Kidspalace werken we met een duidelijk dagritme. Zo bieden we de kinderen structuur en een veilige leeromgeving.

De groepen

Op Kidspalace worden de kinderen opgevangen in twee groepen:

  • De babygroep maximaal 13 kinderen in de leeftijd van nul tot 2 jaar
  • De peutergroep maximaal 13 kinderen in de leeftijd van 2 tot 4 jaar

De babygroep

Iedereen is uniek. En dat begint al in de babytijd. Als het gaat om slapen, eten en verschonen heeft iedere baby een heel eigen ritme. Bij Kidspalace houden wij daar speciaal rekening mee en stemmen dit zo veel mogelijk af op de thuissituatie. Na een tijdje gaat de baby langzaam mee in het ritme van de grotere kinderen. Dit stemmen wij uiteraard altijd goed af met u als ouder.

Baby’s houden van regelmaat. Veel nieuwe omgevingen en gezichten zorgen voor onrust. Bij ons krijgen ze daarom een warm plekje met dezelfde vertrouwde gezichten. Voor heel jonge kinderen is het van belang dat ze vaak dezelfde gezichten zien. Dit zorgt ervoor dat ze zich snel op hun gemak voelen in een nieuwe omgeving. En dat is heel belangrijk. Een baby die zich veilig voelt, houdt meer energie over om de wereld te ontdekken en zich te ontwikkelen.

Bij Kidspalace zijn het daarom dezelfde medewerkers die voor uw baby zorgen. Samen bouwen ze een band op en weten precies wat uw kind prettig vindt, of juist niet. Ze leren uw baby steeds beter kennen en kunnen zo specifieke zorg geven. Als ouder heeft u ook altijd contact met dezelfde medewerkers. Dit schept eveneens een band en helpt bij het afstemmen van de zorg voor uw kind.

Een baby maakt alles voor het eerst mee. De wereld is één grote ontdekkingstocht. Zowel in het kinderdagverblijf, maar vooral ook daarbuiten is van alles te beleven. Als het kan, gaan we ook regelmatig met de baby’s naar buiten.

De peutergroep

Peuters leren van elkaar!

Peuters zijn dol op ontdekken. Vooral als ze uitgedaagd worden met fantasierijk spelmateriaal en verrassende activiteiten. Bij Kidspalace krijgen ze alle ruimte om hun eigen wereld te ontdekken. In hun eigen tempo leren ze zo allerlei nieuwe vaardigheden.

In de kinderopvang worden de allereerste vriendschappen gesloten. En dat is niet alleen leuk, maar ook heel erg nuttig. Waar baby’s nog vooral met zichzelf bezig zijn, hebben peuters al veel meer oog voor elkaar. Samen met vriendjes of vriendinnetjes op avontuur gaan, vinden ze het leukste wat er is. Door goed naar elkaar te kijken, leren ze ontzettend veel van elkaar. Dit gaat meestal helemaal vanzelf. Spelenderwijs leren peuters oplossingen bedenken. Ze leren hoe ze voor zichzelf moeten opkomen en hoe het voelt om in de belangstelling te staan. Onze pedagogisch medewerkers moedigen het onderlinge contact aan en helpen waar nodig.

Elke dag lekker buitenspelen. Als het ook maar even kan, nemen wij de peuters mee naar buiten. Daar kunnen ze zich heerlijk uitleven én tegelijkertijd de wereld leren kennen.

 

Pedagogische medewerkers

Goed opgeleide, ervaren en gemotiveerde pedagogisch medewerkers zijn het hart van onze organisatie. Samen met de kinderen maken zij elke dag tot iets bijzonders. Kidspalace werkt enkel met gekwalificeerde medewerkers binnen een vast team. Alle pedagogisch medewerkers hebben een verklaring van goed gedrag overlegd voordat hun dienstverband begint.